tisdag 18 maj 2010

pingstinfo

Pingst betyder "50" på hebreiska och heter så för att pingst firades, och firas, 50 dagar efter påsk.

Påsk firades till minne av befrielsen ur Egypten, och Pingst firades till minne av att Israels folk fick lagtavlorna på Sinai berg. 2 Mos 19:16-22
Då skakade berget, det dundrade och blixtrade, eldslågor slog ut från molnet högst upp på berget och Guds röst hördes som en trumpetsignal. Ganska mycket likt det som hände lärjungarna den där pingstdagen för ca 2000 år sen.
Marken skakade, de fick eldslågor över sina huvuden och började prata på språk som Anden gav till dem...
Precis som profeten Joel hade förutsagt Joel 2:28

"Och det ska ske därefter att jag ska utgjuta min Ande över alla människor, och era söner och döttrar ska profetera, era gamla män se syner och era unga män ha drömmar. Också över de som är tjänare och tjänarinnor ska jag i de dagarna utgjuta min Ande"

Gud la sin lag i deras hjärtan - inte en lag som är skriven i sten, utan inskriven i våra hjärtan, som det står om i Jeremia 31:33.

Det är det som vi firar nu till helgen.

Men det är inte slut där... Joels profetia tar inte slut när lärjungarna får ta del av helig ande. vi har samma möjlighet att få del av detta. idag. i östersund. i våra liv. tänk vad vi kan vara med om bara vi öppnar oss för andens ledning!
tänk vad spännande det kan bli när Guds rike växer i oss mer och mer genom Andens kraft.
Välkommen till Guds värld och verklighet!

1 kommentar:

Anders Branderud sa...

På hebreiska finns det en högtid som firas som heter Shavout och den ska firas 50 dagar efter den judiska Pesakh. Kristna firar inte Shavout, utan firar den kristna pingsten.

Däremot, Ribi Yehoshua (Messias) och hans efterföljare Netzarim firade Shavout och alla andra judiska högtider.

Första århundradets Ribi Yehoshua – Mashiakh (Messias)- från Nasaret var enligt en logisk analys baserad på vetenskapliga premisser av de tidigaste omfattande manusskripten (inkluderandes de logiska implikationera av Dödahavsrullarna 4Q MMT) av ”Matteusevangeliet” (vilken är anti-Torah (anti-Moseböckerna) och förvrängdes från den ursprungliga undervisningen av Ribi Yehoshua ha-Mashiakh som finns att läsa i Netzarim Hebrew Matityahu) en Torah-lärare som praktiserade Torahn hela sitt liv.

Forskningen på ovanstående Netzarim-hemsida bevisar att även hans efterföljare höll och praktiserade Torahn hela sina liv och att Netzarim och kristendom alltid var två skilda religioner; samt att kristendomen inte har sitt ursprung ur Messias autentiska undervisning.

Ribi Yehoshua visste hur man relaterade till Skaparen och för att lära sig vad han undervisade måste man studera www.netzarim.co.il